MacBook’a İndirilmesi Gereken Uygulamalar

MacBook'a İndirilmesi Gereken Uygulamalar

MacBook kullanıcıları için önerilen ve faydalı 10 uygulamayı keşfetmeye hazır mısınız? MacBook’unuzdan en iyi şekilde faydalanmak için bu uygulamaları keşfetmeyi unutmayın. İşte size MacBook kullanıcılarının bilmesi gereken 10 uygulama listesi. Siz de bu uygulamaları kullanarak verimliliğinizi artırabilir ve MacBook deneyiminizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz.

Tuxera NTFS

Tuxera NTFS

USB, HDD ve diğer taşınabilir diskler ile çok fazla haşır neşir iseniz Tuxera tam da sizin için. Tuxera, Windows ile MacOS arasında bir köprü kurmaya yarar. MacOS, FAT32 çalıştırmaya izin vermez fakat Tuxera sayesinde hem MacOS tabanlı hem de Windows tabanlı diskler içinde düzenlemeler, kopyalamalar hatta en basiti silme yapabilmenize bile izin verir. Bunları uygulamasız kullanamaz mıyız derseniz, tabii ki kullanabilirsiniz fakat Disk İzlencesi’nden USB belleğinizi formatlayıp MacOS ile uyumlu hale getirmeniz gerekiyor. Bu uygulama dışında bir alternatif daha mevcut fakat ikisi de ücretli olduğunu belirtmem gerekiyor (diğer uygulama ise Paragon NTFS for Mac).

Magnet

Magnet

MacOS’un kurulumdan sonraki saf haliyle kullanırken pencere yönetiminin pek fazla seçeneği bulunmamakta. Windows’ta bir pencereyi sağa, sola, üste ve alta indirdiğimizde ve ya sürüklediğimizde ekranı belirli parçalara bölüyor. MacOS’da kendinden gelen bu tarz bir özellik bulunmuyor. Burada ise yardımımıza Magnet koşuyor. Sürükleme ve ya özelleştirilebilir tuşlamalar sayesinde istediğiniz pencereyi belirlediğiniz konuma yerleştirebiliyorsunuz. Bunların dışında başka bir alternatifi yok, kullanımı oldukça basit. Uygulama ücretsizdir, Apple Store üzerinden erişebilirsiniz.

VLC Media Player

VLC Media Player

VLC, birçok ses ve video dosyalarını oynatmaya yarar. Oldukça popüler olan ücretsiz bir uygulamadır. MacOS içinde yüklü olarak gelen Quicktime Player, birçok video dosyasını oynatamıyorken VLC ile sınır tanımazsınız.

Microsoft Office

Microsoft Office

MacOS’un halihazırda yüklü olarak gelen Office alternatifi uygulaması mevcut fakat Microsoft Office kadar özelleştirilebilir yapıya sahip değil. Eliniz Microsoft Office kullanmaya daha alışıktır, bu yüzden kurmanızın yararınıza olacağını düşündüm. Belirtmek isterim ki bu program ücretlidir fakat ücretsiz tercih etmek isterseniz LibreOffice‘i alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.

CleanMyMac X

CleanMyMac X

CleanMyMac X, bilgisayarınızda saklanan önbellekleri, boş sistem dosyaları, yüklenmiş eski güncellemeler ve birçok konuda temizlik yapma olanağı sağlar. Bunların dışında açılış uygulamalarını yönetme, kalıtıntısız uygulama silme, diskinizi yönetme gibi özelleştirilebilir seçenekler sunar. Uygulama ücretli olduğunu belirtmek isterim. Birçok ücretsiz seçenekli temizlik uygulaması mevcut, hepsi üzerinde denemeler yaptım fakat en kullanışlı olarak bu uygulamada son buldum. Tavsiye edebilirim.

The Unarchiver

The Unarchiver

The Unarchiver, Windows’daki WinRAR benzeri bir uygulamadır. MacOS’da yüklü olarak gelen Arşiv Yöneticisi de birçok işinizi görebilir fakat gelişmiş seçenekli ayarlar için bu uygulama birebir işinizi görür. Ücretsiz olduğunu da belirtmek isterim.

Yukarıda bahsettiğim uygulamalar olmazsa olmaz diyebileceğim seçeneklerimden, bunların dışında da kullandığım uygulamalar mevcut fakat tercih meselesi olduğu için onları listeye dahil etmek istemedim. Yukarıdakiler dışında ihtiyaç duyduğum birkaç uygulama oldu fakat başarılı bulamadım. Örnek vermek gerekirse gözüm Notepad++’ı çok aradı ama bu taraftaki seçenekler kısıtlı, kiminin dil seçeneği yok.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *