Tax Free Nedir? Tax Free Nasıl ve Nereden Alınır?

Tax Free Nedir? Tax Free Nasıl ve Nereden Alınır?

Tax Free, yurtdışında turist olarak gittiğiniz bölgede yaptığınız alışverişten kesilen devlet vergisinin belirli bir kısmını aldığınız duruma denir. Zor gibi düşünülüp aslında çok kolay bir işlem olduğunu söyleyebilirim. Artık yaptığınız alışverişlerde Tax Free için koşturacağınızdan kuşkum yok. Dilerseniz biraz daha derine inelim.

Tax Free Nereden Alınır?

Satın aldığınız, aynı zamanda da aldığınız yerde onaylattığınız ürünlerin faturalarındaki vergi miktarlarını çoğu bölgede birçok noktada bulunan Tax Free ofislerinden birinde nakit, kredi kartına ve ya çek şeklinde alabilirsiniz (tavsiyem nakit olarak almanız, kart şeklinde iadelerin ödemesi biraz gecikebiliyor).

Bu ofislerin nerede olduğunu kontrol edebileceğiniz bir bağlantı aşağıya bırakıyorum. O bağlantı sayesinde gittiğiniz ülkede Tax Free ofislerinin hangi havalimanında ve ya gümrük kapısında olduğunu kontrol edebilirsiniz. Bazı ülkeler gümrük kapısında da vergi iadesi yapmakta (Bulgaristan sınır kapısında işlemlerinizi yapabileceğiniz bir ofis mevcut).

Tax Free Ofis Noktaları (İngilizce)

Tax Free Nasıl Alınır?

  1. Ürününüzü satın alırken faturanızı Tax Free faturası olarak isteyiniz.
  2. Aldığınız Tax Free faturasını ürünü aldığınız ülkedeki Gümrük Ofisine onaylatınız.
  3. Aldığınız ürün ve ya ürünler mutlaka yanınızda olmalı. Edindiğim bilgiye göre, yurtdışından telefon alanlar Tax Free’yi almadan önce telefonun kutusunu açmamalı, telefon olduğu gibi getirilmeli.

Hangi Ülkelerde Tax Free Geçerlidir?

Arjantin, Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Güney Kore, Letonya, Litvanya, Lübnan, Lihtenştayn, Lüksemburg, Fas, Hollanda, Norveç, Polonya, Singapur, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, İngiltere ve Uruguay.

Bu Uygulamadan Kimler Faydalanabilir?

Sadece turist olarak yurt dışında bulunan kişiler faydalanabilir.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *