Ray-Ban Servise Nasıl Gönderilir?

Ray-Ban Servise Nasıl Gönderilir?

Ray-Ban markalı gözlükler Türkiye’de birçok gözlük kullanıcısının tercih ettiği bir numaralı gözlük markasıdır diyebiliriz. Kimi tüketiciler bayilerden ve yetkili Ray-Ban gözlük satıcılarından gözlük satın alırken, kimi tüketiciler ise internet üzerinden kurumsal olarak açılmış bayilerden de fiyat uygunluğu nedeniyle tercih ediyor. Bayiler, sattıkları ürünlerin garanti kapsamı süresince arkasında durmak zorunda. Bu nedenle bir sıkıntı ile karşılaşıldığında, alınan mağazaya götürülüp servise gönderilmesi talep edilebiliyor. Fakat internet üzerinden alınan Ray-Ban gözlükler garanti kapsamında olsa dahi bulunduğunuz il/ilçedeki bayilerde servise getirildiğinde, Bu ürün mağazamızın faturasını içermediği için servis kaydı açamıyorum. tarzında bir red dönüşü veriliyor. Birebir kendim yaşadığım bu servis durumunu nasıl çözebileceğinizi detaylarıyla sizlere aktarmak istiyorum.

Ray-Ban Gözlük Yetkili Servisi Kimdir? Yetkili Servis Nerededir?

Garanti belgesini incelediğimizde, yetkili servisin hangi firma olduğu ve iletişim numaraları gözünüze çarpacaktır. Garanti belgesinde Luxottica yazması gerekecektir. Luxottica, İzmir’de bulunan Ray-Ban yetkilisi servisidir. Öncelikli hedefimiz, sorunun bilgisini servise gösterip daha sonrasında uygunluk görüldüğü takdirde İzmir’deki servise ulaştırmak.

Ray-Ban Yetkili Servise Nasıl Ulaşılır?

Gözlükte yaşanan sorununuzu, garanti kapsamında tadilat edilip onarılabileceğini öğrenebilmek ve yetkililer tarafından incelenmesi için yetkili firmanın mail adreslerine resim göndermemiz gerekiyor. Bunun için destek@tr.luxottica.com adlı mail adresine sorununuzu açıklayarak (nerede ikamet ettiğinizi de belirtirseniz, yapılacak dönüş mailinde sizlere gözlüğün bulunduğunuz bölgedeki servise gönderim için hazırlanacağı optik mağazasını söyleyeceklerdir), gözlüğünüzün iç kısımlarında yer alan numaraların da dahil olduğu resimleri çekip göndermeniz gerekiyor. (Dilerseniz 0232 328 15 28 numaralı telefonlarından da arama yapabilirsiniz).

Ray-Ban Gözlük Yetkili Servise Nasıl Gönderilir?

Kısa süre içerisinde size mutlaka dönüş yapılıyor, bu konuda yeterli derecede ilgi gördüğümü söyleyebilirim. Yapılan dönüşte sizlerden bulunduğunuz yerin bilgisini isteyeceklerdir. Size en yakın anlaşmalı optik mağazasına getirmenizi isteyip servise o optik mağazası aracılığıyla göndermenizi isteyeceklerdir. Size belirttikleri optik bayisine gözlüğü(gözlük kutusu ile beraber) ve garanti belgesini de getirerek, servis ile görüştüğünüzü ve servise gönderilmesini talep edebilirsiniz. Burada belirtmek istediğim bir husus var. Gittiğiniz optik firması ürünü servis için gönderirken kargo ücretini mutlaka siz ödeyin. Edindiğim bilgiye göre karşı ödemeli yollanan gözlük kargoları servise kabul edilmeyip geri gönderilebiliyormuş.

Servis Aşaması Nasıl İlerliyor? Servis Ne Kadar Sürüyor?

Gözlük servise ulaştığında veyahut tamir edildiğine dair herhangi bir mesaj almadım. Optik firmasına ulaştığımda ise tamiratın uzun sürebileceğini ve herhangi bir dönüş aldıklarında mutlaka haber verileceği bilgisini aldım. Bu yazıyı sizler için hazırlarken gözlüğüm halen serviste. Yaklaşık bir ayı geçmiş vaziyette servis durumu. Servisten döndüğünde yazıyı güncelleyeceğim. Luxottica firması ile mail üzerinden iletişime geçmem sonucunda bilgi sahibi oldum. Gözlüğüm garanti kapsamında değiştirilmek üzere İtalya‘dan yeni gözlük sipariş geçilmiş, bu sebeple yurtdışından geleceği için teslimat süresinin uzun sürdüğünün bilgisini aldım. Kendilerine ulaştığında en kısa sürede kargolayacaklarının bilgisini de verdiler.

Yaklaşık iki buçuk ay sonucunda gözlüğüm İtalya’dan anlaşmalı optiğe gönderilip, gelip alabileceğimin bilgisini verdiler. Bu neticede gözlüğü uzun süre sonunda sıfır olarak teslim aldım.

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *