H&M İş Başvurusu Nasıl Yapılır? İşe Alım Rehberi

H&M İş Başvurusu Nasıl Yapılır? İşe Alım Rehberi

H&M’e nasıl başvuru yapılır, hangi aşamalardan geçerek işe başlanır, kaç mülakat var, çalışma şartları nasıl gibi birçok sorunun yanıtını bu makalede bulacaksınız. Bu aşamaları tamamlamış ve deneyimlemiş biri olarak sizlere bilgileri aktaracağım.

H&M İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mağazaya giderek kendinizi yormanıza hiç gerek yok. Çünkü, iş başvuruları mağaza üzerinden alınmıyor. Başvurular, H&M kariyer fırsatları sayfasından online olarak yapılıyor.

H&M Kariyer Fırsatları

Üstteki düğmeden ilanların bulunduğu sayfaya girin. Rol, şehir, pozisyon arayın… kısmına gelip yaşadığınız şehri yazın. Uygun başvuru açıksa listelenecektir.

Burada Part-Time ya da Full-Time (tercihinize bağlı olanı seçiniz) yazan kısma tıklayın ve açılan sayfada Hemen Başvur yazısına tıklayın.

Açılan başvuru formunda tüm boşlukları kendinize göre doldurun. Burada dikkat etmeniz gereken kısımlar, Özgeçmiş yazan kısıma CV’nizi eklemeniz gerekiyor (CV’niz yoksa, CV Login adında bir site mevcut. Oradan ücretsiz olan bir tasarımı seçip CV oluşturabilirsiniz).

İşe Alım Müdürüne Mesaj At kısmında ise, H&M’i neden tercih ettiğinizi, planlarınızı ve gelecekteki hedeflerinizi bu iş ile ilerleyip tamamlayacağınızı anlatmaya çalışın. Kendinizi detaylı anlatmadan işe alan kişinin sizi merak etmesini sağlayın (Örn. Giyime önem veren ve H&M’i yakından takip eden birisiyim. Düzenli, hedefli ve planlı bir şekilde hareket etmeyi severim. Kendimi geliştirmek istiyorum vs. gibi).

H&M Başvuru Sonrası Nasıl İlerliyor?

Yaklaşık 2 hafta içerisinizde size mağazadan bir telefon gelmesi gerekiyor. Sizinle tanışmak istediklerini, müsait zamanınızda birinci mülakata gelebileceğinizi teyit etmek isteyecekler. Bir randevu ayarlanacak ve iki aşamadan oluşan bir mülakat süreciniz olacak (eğer mail gelirse muhtemelen başvurunuz onaylanmamıştır).

H&M İlk Mülakat Nasıldır?

İlk mülakatta ofise geldiğinizde sizinle iki kişi tanışıyor. Bu kişiler departman yöneticisi, asistanı ya da mağaza müdürü olabilir. Bu o günün shiftine ve mağaza doluluğuna göre değişkenlik gösterebiliyor. Öncelikle kendilerini sırasıyla tanıtıyorlar ve sizden de kendinizi tanıtmanızı istiyorlar. Zaten konuşmaya başladıkça oradaki heyecanınız da azalıp gidiyor. Yaklaşık 10’a yakın soru yöneltiliyor. Hepsi cevaplanabilecek tarzda sorular (neden H&M’i tercih ettin, arkadaşların seni nasıl tanımlar, en kötü huyun nedir, mağazada şu durum olsa nasıl tepkiler verirsin vb. gibi sorular).

Bu mülakat sırasında belirtmek istediğim durum var. O da işte ne kadar çalışacağınız. Eğer işe kısa süre için giriyorsanız sizi tercih etmeyeceklerdir. Çünkü uzun süreli kalıcı elemanlar her zaman öncelikleri. Eğitim aşaması iki ay sürdüğü için o aşama tamamlanmadan çıkmanız hoşlarına gitmeyecektir. Uzun süre ve ya kalıcı olarak düşündüğünüzü bu mülakatta dile getirirseniz işe alacaklar listesinde ilk sırada yer alacağınızın kanaatindeyim.

Bu mülakat sırasında eğer olumlu geçerse sizi tekrar arayıp ikinci mülakata davet edeceklerini ve ya olumsuz olursa mail geleceğini belirtip mülakatı sonlandırıyorlar.

H&M İkinci Mülakat Nasıldır?

İkinci mülakat içi sizi aradılar. Artık tanışıldığı için daha samimi bir görüşme oluyor. Mülakat için gittiğinizde yine aynı şekilde ofiste konuşuluyor fakat bu kez o iki kişiden birisi farklı kişi oluyor. Farklı bir kişinin de sizi görüp test etmesi için. Ama şunu söylemek isterim. İkinci mülakat için aranıyorsanız işe alındınız demektir. Bu mülakatta daha çok sohbet tarzı oluyor. Ne var ne yok, iyiler mi gibi. Senden şu kağıttaki maddeleri halletmeni istiyoruz tarzında konuşma yapılıyor. Verilecek olan ücretin ne kadar olduğu, ticket ne kadar, saat başı ne kadar alınıyor, mağaza kurallarını size kısaca özet geçiyorlar. Bu mülakat ilkine göre kısa sürüyor. Teslim edilmesi istenen belgeler oluyor. O belgeleri 6 gün içerisinde mağazaya getirmeniz isteniyor. Daha sonrasında bu evraklar İstanbul’a gönderilerek işe başlatma süreci için hazırlanıyor.

Sizlere yapılan son arama ile beraber işe başlayacağınız günü haber veriyorlar. Bu aşamaların hepsi yaklaşık bir ay sürüyor. Aciliyete göre daha kısa da sürebilir.

Daha Önce Hiç Çalışmadım, Üniversite Öğrencisiyim. H&M’de Part-Time Çalışabilir Miyim?

Evet, çalışabilirsiniz.

H&M’in Personel İndirimi Ne Kadar?

Personel indirimi %25‘tir. Staff kartınız ilk iki hafta hazırlanma sürecinde oluyor fakat size mağazada o konuda ekip arkadaşları yardımcı olacaktır. Geri dönüşüme katkı sağlayarak %15 indirim ile beraber bu oranı en fazla %40 yapabilirsiniz. Ayrıca, internet alışverişlerinizde de tüm ürünleri ücretsiz kargo ile alma hakkına sahip oluyorsunuz.

H&M Ticket Kartı Ne Kadar Sürede Çıkıyor?

İşe başladığınız ilk ayın sonunda Ticket kartı size verilmiş oluyor.

H&M Çalışma Şartları Nasıl?

Part-Time çalışanlar haftada en fazla 30 saate kadar çalışabiliyor. Full-Time çalışanlar ise en fazla 45 saat. Herkes kasa, reyon, kabin vb. durumlardan sorumlu. Tek bir yere bağlı kalınmıyor.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *