ThemeForest İade Nasıl Yapılır?

ThemeForest İade Nasıl Yapılır?

ThemeForest’ı telefonlarda bulunan App Store ya da Play Store gibi düşünebiliriz. Özellikle blogu bulunan yazarlar, web tasarımcılar ve kodlama ile ilgilenen kişilerin bu ortamı kullandığı ve bildiği aşikar. İçerisinde WordPress ağırlıklı birçok tasarım bulunması dışında birçok kategorisi ve bu kategoriler altında onbinlerce ürünler mevcut. Bu tasarımların da detaylı şekilde kurulum anlatımları, nelerin dikkatlice yapıldığı, alınan geri dönüşler, tasarımın birçok önizleme çeşitlerinin de içerdiği bağlantılar bulunmakta.

Tasarımı satın almadan önce birçok düşünceye girmiş ve tasarı içinde bulunuyoruz. Fakat satın alıp siteye yüklediğimizde beklentimizi karşılamamış olabiliyor. Ne kadar anlatımları olsa da beklentinizi karşılamayan bu ürünü iade edip alternatif ile değerlendirmek istemeniz çok doğal.

Tasarımı satın aldıktan sonra içinizden olası bir iade düşüncesi geçiyorsa, gecikmeden iade talebi yapılması sizin avantajınıza olacaktır. Zaman aşımına uğrayan durumlar için iade yalnızca satıcıdan kaynaklı olduğu takdirde yapılıyor.

ThemeForest İade Nasıl Yapılır?

  1. Tasarımın sahibi ile bu bağlantıdan iletişime geçmek gerekiyor.
  2. Açılan sekmede Choose your purchase yazan kısımdan iadesini istediğiniz ürünü seçmeniz gerekiyor. Eğer seçeneklerde satın aldığınız ürün gözükmüyorsa, hemen sağ köşede bulunan Need to find an older purchase? yazısına tıklayın ve temayı satın aldığınızda size verilen satın alma kodunu girin.
  3. İkinci satırda bulunan Main reason for requesting a refund kısmında ise iadenizin sebebini seçmenizi istiyor. Çok fazla seçeneğe sahip değil fakat size verdiği seçenekler uymuyorsa Other seçeneğini seçin.
  4. Son olarak ise Describe your request kısmında iadenizi detaylıca açıklamanız isteniyor. Buraya yazacaklarınız tutarlı, açıklayıcı ve İngilizce olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Bu işlem, satıcı ile sizin aranızda geçecek olan bir iade diyalogu olacak. Yaklaşık 5 gün içerisinde sizlere olumlu olumsuz dönüş yapılması gerekiyor.

ThemeForest Para İadesi Onaylanmadı/ThemeForest Satıcı İade Talebine Cevap Vermedi?

  1. Bu gibi durumların da olması muhtemel. Genellikle satıcı ürünü satıştan kaldırmış, güncelleme desteğini kısa sürede bırakmış satıcılarda bu tarz durumları yaşanır. Burada yapmamız gereken Envato ile iletişime geçmek, durumu bir üst merciye taşımaktır.
  2. Bu bağlantıdan Envato destek bölümüne giriş yapın.
  3. Daha önce üstteki yöntemi uygulayıp satıcıdan olumsuz yanıt aldıysanız ve iade formuna yazdığınız metin yeterince açıklayıcı ve yeterli olduğunu düşünüyorsanız, değişiklik yapmadan Envato ile olan bu kısımdaki adımda da aynı metni kullanabilirsiniz. Bu kısımda da seçenekleri seçtikten sonra ileriki adımda sizden açıklama isteyecek.
  4. Hi, what can we help you with? kısmından seçeneklerin kendinize uygun olanını seçerek ilerleyin. Formun sonunda dosya ekleme kısmı bulunuyor, bu kısımdan satın aldığınız ürünün lisans dosyasını eklemeniz size verilecek yanıtın hız kazandıracağını unutmayın.

Envato dönüşleri genellikle 3 gün içerisinde yapılıyor fakat son aldığım mailde eleman yetersizliği ve yoğunluktan dolayı dönüşün uzayabileceği söylendi. Yaklaşık 6 gün içerisinde dönüş yapıldı.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *